باتری گوشی

روش های صحیح شارژ باتری و افزایش طول عمر باتری ها

سلام ، خوب طبق تقاضای دوستان تصمیم گرفتم مطلبی رو برای کاربران عزیز آماده کنم که به صورت جامع به مبحث شارژ و دشارژ باتری های دستگاهای هوشمند بپردازیم مطمعنن چه در سایت های مختلف چه از دوستان و آشنایان ویافروشنده ها حرف های زیادی راجب طریقه های مختلف شارژ شنیدید درست و غلط تا حدی که امکان داره سعی میکنم همگی رو این جا مطرح و با لحنی عامیانه و ساده برای شما عزیزان شرح بدم تا به خوبی متوجه بشید .
این مطالب از مجموعه سایت های خارجی مختلفی و تجربه های شخصی بنده تهیه و ترجمه شده برای تشکر فقط کافیه از دکمه تشکر زیر هر پست استفاده کنید.
تاپیک طولانی هست ولی برخلاف سایر سایت ها خسته کننده نیست !

برای مشاهده به ادامه مطلب مراجعه نمایید ...

چون مبحث به خودی خود طولانی هست و نمیخوام شما کاربران رو خسته کنم توضیح و معرفی باتری هارو به صورت مختصر خدمتتون عرض میکنم :

لیتیم ـ یون (Lithium-Ion )

باتری لیتیم

باتریهای لیتیم ـ یون بالاترین چگالی انرژی را فراهم می سازند تقریبا دو برابر انرژی قابل دسترسی از باتریهای نیکل ـ کادمیم آنها به دشارژ کامل نیاز ندارند ، به دوره break-in نیاز ندارند و از مسئله حافظه باتری خبر ندارند. می توانید در هر زمانی یک باتری لیتیم ـ یون را بی آنکه روی کارآیی باتری اثر بگذارد شارژ کنید، اما چون باتریهای لیتیم ـ یون معمولا دارای طول عمر شارژ/دشارژ ۳۰۰ تا ۵۰۰ چرخه هستند اگر زود به زود و قبل از تخلیه ، این باتری را شارژ کنید طول عمر باتری را پایین می آورید . با آنکه بسیاری از سازندگان باتریهای لیتیم ـ یون طول عمر باتری را تا سه سال ذکر می کنند ، بعضی از مصرف کنندگان طول عمر تا ۱۸ ماه را گزارش کرده اند .

پولیمر لیتیم ـ یون (Li-Ion polymer )

باتری پولیمرلیتیم

باتریهای پولیمر لیتیم ـ یون که گاهی به Li-Poly یا Lipo نیز مشهورند ، اساسا شبیه به باتریهای لیتیم ـ یون هستند . اختلاف اصلی در آن است که پولیمرهای لیتیم ـ یون بسیار نازکتر هستند ، با اندازه هایی به کوچکی یک میلیمتر . باتریهای پولیمر لیتیم ـ یون بسیار سبک نیز هستند و در برابر شارژ بیش از حد و نشت مواد شیمیایی نیز مقاومترند. اما تولید آنها گرانتر از باتریهای لیتیم ـ یون تمام می شود و چگالی انرژی پایین تری دارند. باتریهای پولیمر لیتیم ـ یون بیشتر در وسایل الکترونیکی سبک وزن و گران قیمت مانند گوشیهای موبایل به کار می روند .

خوب اول با روش های افزایش طول عمر باتری و افزایش شارژ دهی شروع میکنیم


متود های افزایش شارژدهی :


دستگاه را خاموش کنید


این روش فقط زمانی توصیه میشه که بیشتراز5-6 ساعت به دستگاهتون نیاز ندارید ،در واقع روشن و خاموش کردن دستگاه پردازنده ها رو با نهایت قدرت مورد استفاده قرارمیده و همین امر باعث استفاده بیشتر از باتری میشه ،پس فقط زمانی گوشی رو خاموش کنید که مدت طولانی قصد استفاده از اون رو ندارید به عنوان مثال وقتی قصد خوابیدن دارید یا سرکار هستید،وقتی در محلی قرار میگیرید که شبکه موبایلتون پوشش نداره بهترین کار خاموش کردن گوشی هست چون به صروت مداوم در حال جست و جو شبکه هاست و باعث تخلیه بی رویه باتری میشه در برخی دستگاه ها حالت های مختلف ذخیره انرژی هست بهتره اون هارو هم فعال کنید مثل Stamina در گوشی های سونی و power saving در سامسونگ.فعال کردن حالت هواپیما در مواقعی که نیاز به شبکه های موبایل ندارید و فقط قصد استفاده از برخی برنامه های خاص یا بازی کردن با گوشی رو دارید باعث صرفه جویی در انرژی میشه .


صفحه نمایش ،نور پس زمینه و کلید ها

افزایش نور صفحه نمایش باعث میشه در فضای باز و روشن بهتر صفحه گوشی رو ببینید اکثر گوشی ها میان رده و مدل های بالاتردارای سنسور تشخیص نور محیط هستند که میزان نور صفحه نمایش رو بر اساس نور محیط تنظیم میکنه هرچند همین میزان نورعامل بسیار موثری در تخلیه سریعتر باتری هست سعی کنید در فضای بسته مثل منزل یا محل کار تا جایی که ممکنه میزان نور رو کم کنید به مرور زمان چشمتون عادت میکنه و همین امر باعث میشه دچار بیماری تنبلی چشم نشید .
امروزه اکثر گوشی های اندروید با دکمه های مجازی وارد بازار میشن که به نظر من خیلی جذاب هست شما به راحتی توسط ابزار های مختلف میتونید تعداد و یا کارایی دکمه وسایزشون رو تغییر بدید

ولی همچنان بعضی دستگاه ها هستن که با دکمه های سخت افزاری وارد بازار میشن مثل دستگاه های سامسونگ

شاید زیاد به چشمتون نیاد ولی همون دکمه های مجازی و چراغ های کوچیکی که در زیر اون ها قرار گرفته هم میتونه در مصرف باتری موثر باشه ولی خوب خوشبختانه اکثر کمپانی ها در تنظیمات صفحه نمایش اینجور دستگاه ها گزینه ی فعال یا غیر فعال بودن نور پس زمینه ی کلید هارو قرار دادن که کاربر با سلقیه خودش تشخیص بده چه چیزی واسش بهتره ،به نظر من که زیاد مهم نیستن و خاموش یا روشن بودنشون تفاوتی در طول روز و یا شب نداره تصمیمش با شما عزیزان!
سعی کنید تا جای ممکن از والپیپر های تیره استفاده کنید
بعضی دوستان علاقه دارن که تصاویر متحرک رو برای پس زمینه انتخاب کنن
با تمام جذابیتی که دارن باید این رو هم در نظر گرفت که این تصاویر علاوه بر پردازنده اصلی پردازنده گرافیکی رو هم درگیر و در نتیجه باعث تخلیه باتری میشن !
پس بهتره از تصاویر معمولی استفاده کنید و میتونید انیمیشن های مرور منوها رو هم غیر فعال کنید
برای غیر فعال کردن انیمیشن ها

به مسیر زیر برید

Settings > Developer Options>Drawing

سپس گزینه های

Window animation scale, Transition animation scale , Animator duration scale

روی 'Animation Off' بزارید .اینکار باعث میشه مصرف باتری کمتر و سرعت مرور بین پنجره ها سریعتر بشه.
3- از امکانات غیر ضرروی استفاده نکنید
زمانی که میدونید ممکنه تا چندساعتی به شارژر دسترسی نداشته باشید پس از امکاناتی که نیازی ضرروی بهشون ندارید استفاده نکنید
به عنوان مثال عکاسی در مواقعه غیر ضروری باعث تخلیه باتری میشه خصوصا در محیط های تاریک که از فلش استفاده میشه
بعضی ها همیشه بلوتوث و NFC رو روشن نگه میدارن!بدون اینکه نیازی بهش داشته باشن !
کلا ابزار های بی سیم مثل وایفای ،بلوتوث ، NFC ،و شبکه ی اینترنت سیم کارت مصرف بالایی دارن .
باید به صورت مدیریت شده ازشون استفاده بشه
بعضی از دوستان فراموش میکنن که درهنگام استراحت یا بیرون رفتن وایفای گوشی رو خاموش کنن که تا حدودی اشتباه !
شما هنگامی که استراحت میکنید اگر میدونید منتظر پیام مهمی از شبکه های اجتماعی نیستید بهتره وایفای رو خاموش کنید !روشن بودنش باعث میشه برنامه های مسنجر هم فعال باشن که اونا هم مصرف پردازنده و رم رو بالاتر میبرن و در نتیجه باتری بیشتر تخلیه میکنه.

نکته :

در بعضی کاستوم رام ها دیده شده که در بوت اول nfc روشن هست ولی ایکونش بالای گوشی نیست از خاموش بودنش در مواقع غیر نیاز مطمعن بشین


دوستان روشن بودن شبکه بی سیم و کانکت نبودن اون به مودمی به این منزله نیست که از باتری مصرف نمیکنه !
از لحظه ای که شما WI-FI رو فعال میکنید چیپست وایفای شروع به اسکن میکنه حتی زمانی که به مودمی متصل هست .
پس بهترین کار خاموش کردن وایفای در مواقع غیر ضرروی هست .
4-شبکه های موبایل و اینترنت سیم کارت
خوب امروزه دیگه حتی تو دور افتاده ترین روستا های ایران هم دیگه حداقل 3g هست و خوشبختانه شبکه 4G هم کم کم داره فراگیر میشه .
حالا کاری به کمیت و کیفیت این سرویس نداریم و بعدن در تاپیکی جداگانه به بحث اینترنت همراه میپردازیم
حقیقت اینکه پوشش این شبکه ها مقداری ضعیف هست و مثل دکل های GSM نیست
به شخصه دیدم که اگر مقداری از دکل فاصله داشته باشید سرعت اینترنت تا مرز قطع و وصل شدن لحظه ای میره و به شدت افت میکنه.
در اتصال وایفای به دلیل اینکه سرعت ارتباط ثابت هست و سیگنال زیاد نوسان نداره مصرف باتری کمتر از شبکه موبایل هست.
اما خوب در شبکه موبایل اینجور نیست ،شما هنگامی که اینترنت گوشی یا تبلت رو فعال میکنید آنتن دستگاه مدام در حال تلاش برای برقراری ارتباط قوی تری هست حتما متوجه بالارفتن حرارت گوشی در زمان استفاده از اینترنت 3G شدید.
خوب قطعا نمیشه استفاده نکرده بعضی ها برای تفریح بعضی ها هم برای کار ،درس و مطالعه به ارتباط با دنیای مجازی نیاز دارن.
ولی خوب چندتا توصیه :
سعی کنید اگر در محدوده شما سیگنال شبکه های موبایل ضعیفن ازاینترنت سیم کارت استفاده نکنید
با توجه به اینترنت ناحیتون 2G,3G,LTE سعی کنید گوشی رو روی همون حالت شبکه قرار بدید
در مواقع نیاز اینترنت رو فعال کنید و وقتی میدونید غیرضرروی هست غیرفعالش کنید
این توصیه کمی هزینه داره ولی برای من خیلی مفید بود
چندوقتی هست مودم های وایفای قابل حمل وارد بازار شدن و محصولات جالبی هستن
این مودم ها طرز کارشون اینطورکه شما یه سیم کارت درنشون قرار میدید و ترجیحا یه بسته اینترنتی میخرید و مودم اینترنت سیم کارت رو بر روی شبکه وایفای برای دستگاه های اطراف میفرسته اینجور هیچ فشاری به گوشی موبایل شما و باتریش نمیاد .
شاید کمی گرون قیمت باشه یا جا به جاییش مشکل باشه ولی خوب قطعا مزایای خوبی هم داره هرچند خود گوشی های هوشمند هم قابلیت HOT-spot یا همون به اشتراک گذاری اینترنت سیمکارت از طریق وایفای رو دارن ولی خوب قطعا فشار زیادی در دراز مدت به باتری وارد میکنه .


sync و همگام سازی


قطعا تلاش بی وقفه ی گوشی های هوشمند برای بروز رسانی حساب ها و ایمیل ها باعث تخلیه ی باتری میشه خصوصا در صورت استفاده از 3g در صورتی که نیازی بهش ندارید خاموشش کنید یا فقط حساب هایی که واقعا هماهنگ سازیشون لازمه مثل حساب ایمیلتون رو فعال بزارید.


7- نرم افزار های بی استفاده رو غیرفعال کنید


در یک گوشی اندروید تعداد زیادی نرم افزار هست که کاربردی هستن اما به ندرت ازشون استفاده میکنیم پس بهتره غیر فعالشون کنیم این نرم افزار ها هم موقع روشن شدن گوشی باعث میشن زمان بیشتری صرف بشه هم در حالت عادی فضای زیادی از رم رو اشغال میکنن برای اینکار به مسیر زیر برید :

SETTINGS > APPS> ALL

روی نرم افزار مورد نظر کلیک کرده و گزینه ی DISABLE رو انتخاب کنید اگر دوباره نیازش داشتید اما تو لیست نرم افزار ها نبود از همین طریق دوباره فعالش کنید .

برای مثال غیر فعال کردن این نرم افزار های مشکلی در کار کرد گوشی پیش نمیاره :


Account Manager
Black Hole
Bubbles
Drive
Google lyrics extension
Google Play Newsstand
Google Search
Google+
Maps
Movie Creator ( اگر غیرفعال بشه Timeshift از کار میوفته )
News & Weather
Photo Analyser Service
Play Games
Podcast
SensMe slideshow
Sketch
Smart Connect
Social Live
Socialife
Sony Select
Support
Weather Widget
Wikipedia extension
Wireless Emergency Alerts

8- نرم افزار Greenify

این نرم افزار نیازمند روت و فریمورک xposedهست

تمام کاربران دارای دسترسی روت باید این نرم افزار رو داشته باشن فوق العادست

نرم افزار هارو به حالت خواب میبره ولی همچنان اماده به کارن

واسه دوستانی هم که نمیدونن طرز کارش چطور باید بگم نرم افزار های که از طریقشون هشداری دریافت نمیکنید رو به خواب ببرید مثل بازی ها و فروشگاهای نرم افزاری

ولی نرم افزار های چت و پیام رسانی رو به لیستش اضافه نکنید چون اون هارو میبنده و پیامی دریافت نمیکنید

توجه :اگر گوشیتون روت نیست باز هم میتونید از این نرم افزار استفاده ولی به صورت دستی

برای اینکار نرم افزار رو اجرا کنید روی 3تا نقطه پایین سمت راست کلیک کنید و گزینه Create hibernation shortcut

رو انتخاب کنید این یه میانبر در صفحه اصلی گوشی ایجاد میکنه که با کلیک روش نرم افزار هایی که به لیست اضافه کردید رو میبنده .بهترین زمان برای اینکار قبل از قفل کردن صفحه هست .

هرچند روی گوشی های روت شده خیلی بهتر کار میکنه .

نقشه ها و GPS


GPS در تخلیه ی باتری استاده ماهریه حقیقتا باید به خاطر این امر بهش جایزه داد !!!!!!

به دوطریق میشه از این امر جلوگیری کرد

از طریق quick settings یا مسیر Settings> location

Location رو خاموش کنید و در مواقع نیاز روشنش کنید .


نرم افزار maps هم یکی از عواملیه باعث تخلیه باتری میشه ترجیحا اون رو هم غیر فعال کنید

ولی اگر دسترسی روت دارید میتونید از طریق تیتانیوم بکاپ maps از یک نرم افزار سیستمی به یک نرم افزار کاربری تغییر بدید و در نرم افزار Greenify اون رو به خواب ببرید واینجور هروقت که نیازش داشتید در لیست نرم افزار ها در دسترس هست.


11 – نرم افزار های Google now , google+


این دو هم تاثیر بسیار زیادی در تخلیه باتری دارن ترجیحا اگر استفاده ای ازشون ندارید مثل من به صورت دائم غیر فعالشون کنید

خصوصا گوگل پلاس میتونید غیر فعالش کنید یا باروشی که در بالا واسه نقشه ها گفته شد در حالت خواب قرارش بدید

12- صدا و ویبره


شاید مسعله خاصی به نظر نیاد ولی خوب صدای کیبورد و ویبرش موقعه ی تایپ هم تاثیر داره روی میزان شارژ دهی حقیقتا چیز های مهمی نیستن میتونید غیرفعالشون کنید


ترجیحا ویبره در زمان لمس رو هم غیر فعال کنید در مسیر Settings > Sound .صدای روشن شدن گوشی هم کاربردی نداره .

منبع : http://forum.and-roid.ir